Drób

dróbKACZKA

Coraz chętniej jest kupowana jest do domu i przygotowywana na wiele sposobów, nie tylko od święta. Kacze mięso, to danie wyjątkowe. Cechuje je przede wszystkim ogromna soczystość. Dlatego dobrze przyrządzona kaczka może być wielką ucztą kulinarną dla naszych podniebień.
Kaczka jest najbardziej popularnym gatunkiem mięsa drobiowego podawanym w Polskich restauracjach. Naszym głównym dostawcą kaczki jest grupa DROSED. Posiadają własny, sprawdzony system hodowli kaczki. Naszemu dostawcy udało się uzyskać fenomenalne rezultaty i doskonałą jakość mięsa tych zwierząt. Mięso jest soczyste, pełne i zawiera dużo mikroelementów, które są potrzebne do rozwoju tkanek.
Kaczkę oferujemy w postaci kalibrowanych, oskubanych tuszek, bez szyi i podrobów (to dość istotne) o gramaturach od 1,6 do 2,2 kg. Oferujemy również takie elementy jak udka czy filety z piersi ze skórką.

GĘŚ

Potrawy z gęsiny stanowią spuściznę tradycji kulinarnych w naszym kraju. Ponad czasowy smak i doskonałe właściwości zdrowotne tego mięsa sprawiają, że od wieków jest znany i ceniony specjał na biesiadach i przyjęciach. Gęsi docenia się przede wszystkim za wspaniałe, wyjątkowo smaczne mięso, pełne białka oraz dobrych dla zdrowia kwasów tłuszczowych. Gęsina obfituje także w witaminy i minerały. Do najważniejszych należy zaliczyć żelazo, cynk, fosfor, magnez i potas. Panuje nawet takie powiedzenie, że gęś uważana jest za arystokrację wśród drobiu.

Gęsinę oferujemy w postaci:

  • tuszek,
  • piesi z kością,
  • udek z kością,
  • żołądków
  • wątróbki
  • tłuszczu

PERLICZKA

Jest to wolno rosnący ptak, który w procesie chowu karmionym jest paszami z dodatkiem zboża. Od wieków mięso perliczki uważa się za gatunek szlachetny, głównie ze względu na kruchość mięsa, walory smakowe oraz niezwykłe wartości odżywcze. Rosół wytwarzany z elementów tego ptaka smakuje wyśmienicie i jest doskonałym wsparciem kuracji leczniczej.
Perliczkę oferujemy w postaci tuszki.

BAŻANT

Bażant to jeden z tradycyjnych, polskich przysmaków. Jego mięso jest ciemne, lekko kwaskowe. W przyrządzaniu dość wymagające, głównie z tego powodu, że jest bardzo chudy, a przez to włókna mięsa mogą wydawać się trochę twarde. Mrożenie tuszki nadaje mu kruchości.
Tuszki bażanta pochodzą głownie z importu.

Serdecznie zachęcamy do kontaktu z naszymi przedstawicielami.