Frytki i wyroby ziemniaczane

frytkiZIEMNIAKI

Ziemniak jest jednym z najlepszych i najpowszechniej uprawianych na świecie warzyw. Dzieje się tak nie bez przyczyny. Ziemniaki posiadają dużo skrobi i są bogatym źródłem energii, dzięki czemu jesteśmy w stanie podejmować się dużego wysiłku po obfitym
posiłku złożonym z tego warzywa. Ponadto ludzkość opracowała najróżniejsze sposoby na przetwarzanie tego warzywa – oto kilka z nich.

FRYTKI

Są chyba najpopularniejszym globalnie daniem. Popularyzacja frytek jest bezpośrednio związana z rosnącą popularnością marek i sieci typu Fast Food, gdzie serwuje się ten przysmak. Obecnie frytki są dodatkiem do niemal każdego dania podawanego w każdej restauracji. Frytki mogą być różnej grubości, karbowane, wstępnie podsmażane lub nie.

PODOBNE WYROBY

Istnieje również całe mnóstwo innych sposobów na serwowanie smażonego na głębokim tłuszczu ziemniaka. Mamy w ofercie ćwiartki ze skórką, talarki, kuleczki, czy grube steak frites zwane frytkami belgijskimi praktycznie każdy rodzaj przetworzonego ziemniaka, który z pewnością wzbogaci menu w Twojej restauracji.

 

Serdecznie zachęcamy do nawiązania z nami współpracy.

W naszym Serwisie używamy plików cookies. Korzystając dalej z Serwisu, wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z Polityką prywatności. Wyrażenie zgody jest dobrowolne, w każdej chwili można ją cofnąć poprzez zmianę ustawień dotyczących plików „cookies” w używanej przeglądarce internetowej. Kliknij „Akceptuję”, aby ta informacja nie wyświetlała się więcej.