Jagnięcina nowozelandzka

jagnięcinaJeżeli ktoś do tej pory nie miał okazji, aby zjeść jagnięcinę, to czym prędzej powinien poszukać informacji na temat lokali, szczególnie tych zlokalizowanych w Warszawie, które specjalizują się w serwowaniu tego rodzaju specyfiku. Jagnięcia jest to bowiem mięso młodych jagniąt, czyli owiec w wieku maksymalnie 12 miesięcy. Jest niezwykle delikatne, cienkowłókniste, z warstwą delikatnego, białego tłuszczu. Odpowiednio przyprawione i przygotowane stanowi prawdziwy przysmak, na który warto skusić się przynajmniej od czasu do czasu – będzie to świetny pomysł na celebrację ważnego wydarzenia rodzinnego. Na szczególną uwagę zasługują dania przyrządzone z konkretnych kawałków jagniąt.

 

Udziec bez kości

Jest to jeden z najlepszych gatunków mięsa, które można piec w całości. Po odpowiedniej obróbce termicznej mięso jest niezwykle delikatne i wręcz rozpływa się w ustach. Szefowie kuchni potrafią z niego przygotować niesamowite gulasze czy duszone potrawy.

 

Comber jagnięcy French Rack

Uważany za wręcz niezbędny dodatek do wykwintnych dań podczas wyjątkowych uroczystości biesiadnych. Najlepsi szefowie kuchni są w stanie wyczarować niesamowite potrawy z tego kawałka zwierzęcia.

 

W kategorii jagnięcina mamy:

  • Schab jagnięcy z kością, nazywany również combrem
  • Łopatka jagnięca bez kości
  • Łopatka jagnięca z kością
  • Udziec jagnięcy bez kości
  • Golonka
  • Polędwiczki
  • Udziec barani z kością.

Serdecznie zapraszamy do skorzystania z naszych usług!

 

W naszym Serwisie używamy plików cookies. Korzystając dalej z Serwisu, wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z Polityką prywatności. Wyrażenie zgody jest dobrowolne, w każdej chwili można ją cofnąć poprzez zmianę ustawień dotyczących plików „cookies” w używanej przeglądarce internetowej. Kliknij „Akceptuję”, aby ta informacja nie wyświetlała się więcej.