Grzyby Leśne

kurkiWARMEX sp. z o.o. jest producentem grzybów, które dostarczamy naszym klientom najczęściej w formie mrożonej. Oprócz tej formy oferujemy jeszcze grzyby suszone oraz marynowane. Sposób konserwacji grzybów to oczywiście inny smak ale i też sposób przechowywania. Niesłabnącym i zasłużonym powodzeniem jednak cieszą się grzyby świeże, które oferujemy naszym klientom w sezonie letnio-jesiennym. Wadą tej ostatniej formy jest pewna niestabilność podaży i co za tym idzie cen, które zależą od… aktualnej pogody.

Docieramy do klientów rozlokowanych na terenie Trójmiasta, Warmii, Mazur oraz Mazowsza.

 

Grzyby mrożone:

  • borowik cały extra,
  • borowik cały kl. I,
  • borowik cały kl. II,
  • borowik kostka kl. I,
  • borowik cały,
  • borowik kostka,
  • borowik połówki,
  • pieprznik trąbkowy,
  • podgrzybek kapelusz,
  • podgrzybek kostka,
  • kurka cała kl. I,
  • kurka niesortowana,
  • kurka blanszowana,
  • maślak bez skóry,
  • maślak pstry kostka,
  • rydz kapelusz,
  • rydz kapelusz blanszowany.

 

Grzyby suszone:

  • borowik kapelusz kl. I,
  • borowik krojony kl. I,
  • borowik grys,
  • borowik miał,
  • podgrzybek grys,
  • podgrzybek kapelusz,
  • podgrzybek krojony,
  • koźlarz kapelusz,
  • koźlarz krojony,
  • maślak kapelusz.

 

Grzyby świeże:

/W SEZONIE/

  • borowik,
  • kurka,
  • rydz.

Grzyby marynowane:

  • borowik,
  • borowik,
  • podgrzybek,
  • maślak,
  • gąska,
  • kurka,
  • opieńka,
  • rydz.

 

Serdecznie zapraszamy do kontaktu z naszą firmą!

 

W naszym Serwisie używamy plików cookies. Korzystając dalej z Serwisu, wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z Polityką prywatności. Wyrażenie zgody jest dobrowolne, w każdej chwili można ją cofnąć poprzez zmianę ustawień dotyczących plików „cookies” w używanej przeglądarce internetowej. Kliknij „Akceptuję”, aby ta informacja nie wyświetlała się więcej.